Первомайська селищна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Підсумки атестації педагогічних працівників у 2023-2024 н. р.

Дата: 19.04.2024 09:02
Кількість переглядів: 219

Фото без опису

Атестація працівників закладів – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання професійної діяльності педагогічних працівників.

17 квітня 2024 року у відділі освіти Первомайської селищної ради відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії у змішаному форматі. У черговій атестації взяли участь 7 працівників закладів освіти.

Серед них: 4 працівники Партизанської гімназії, , 2 педагогічні працівники Первомайського ЗДО «Золотий ключик» та директор Киселівського ліцею. Четверо педагогічних працівників, підтвердили кваліфікаційну категорію, двом –присвоєно педагогічне звання «Старший вчитель»,1-присвоєно педагогічне звання «Вчитель-методист». Атестаційна комісія, до складу якої входить управління відділу освіти, керівники закладів - працювала з дотриманням основних принципів атестації: гуманного та доброзичливого ставлення до педагогічних працівників, повноти, об’єктивності та системності оцінювання їх діяльності.

Педагогічні працівники протягом атестаційного періоду демонстрували свою педагогічну майстерність колегам на відкритих заняттях; брали участь у обговоренні актуальних освітянських проблем на засіданнях циклових комісій та педагогічних, методичних радах; підвищували фаховий рівень шляхом підвищення кваліфікації в інституті післядипломної освіти , онлайн-курсах і тренінгах. Брали участь у обласних, всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях, підвищили свою інформаційно-комунікаційну та цифрову компетентність на базі Міністерства цифрової трансформації України, а також готували до участі учнів в олімпіадах, конкурсах;

Голова атестаційної комісії Ірина ЛУКАШЕВИЧ нагадала, що атестація педагогічних працівників здійснюється відповідно до Нового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 09.09.2022 року № 805, та зазначила, що необхідною вимогою для педпрацівників є щорічне проходження підвищення кваліфікації. Також голова комісії відзначила, що викладачі, які атестувалися, мають високу фахову підготовку, ефективно використовують в роботі інформаційно-комп’ютерні технології, активно впроваджують в освітній процес інноваційні форми та методи навчання, шукають індивідуальний підхід до учнів ,постійно працюють над удосконаленням фахових компетентностей шляхом самоосвіти.

Матеріали працівників освіти отримали схвальні відгуки від членів атестаційної комісії щодо їх успіхів у педагогічній діяльності та високий рівень підготовки до атестації.

Атестаційна комісія відзначила, що вчителями, які атестуються, пророблена наполеглива та копітка робота, а саме: викладачі активно беруть участь у роботі практичних конференцій та тренінгах; наполегливо працюють з обдарованими учнями та залучають дітей до гурткової діяльності, готуючи їх до участі в предметних олімпіадах, науково-практичних конференціях тощо. Багато уваги педагогічні працівники приділяють вихованню учнів, забезпечуючи їх культурний, духовний та фізичний розвиток.

Тетяна Гонтаренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь