A A A K K K
для людей із порушенням зору
Первомайська селищна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Збереження пам’яток історії та культури - одне з головних завдань Сил оборони та всієї української нації, адже це наша ідентичність!

Дата: 18.04.2024 10:38
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

18 квітня – День пам’яток історії та культури України

Світова спільнота сьогодні відзначає Міжнародний день пам’яток і визначних місць. В Україні відзначається День пам’яток історії та культури. Його девізом став заклик “Збережемо нашу історичну батьківщину”.

Відомо, що цей день у 1982 році було встановлено Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ICOMOS), створеної при ЮНЕСКО. Свято відзначається у світі з 18 квітня 1984 року щорічно.

В Україні цей день називається “День пам’яток історії та культури” і встановлений відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 №1062/99, його також відзначають щорічно 18 квітня.

У липні 2000 року Президент України підписав Закон “Про охорону культурної спадщини”, котрий регулює правові, організаційні, соціальні та економічні стосунки у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, використання об’єктів культурної спадщини в громадському житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь. Згідно із Законом, об’єкти культурної спадщини, що перебувають на території України, охороняються державою.

Нині в Україні, за уточненими даними, нараховується 1399 міст і селищ і більше 8 тисяч сіл з цінною історико-архітектурною спадщиною. Її фонд, за підрахунками фахівців, перевищує 70 тисяч об’єктів. Процеси їх розвитку, реконструкції, забудови, інвестиційна діяльність в історичних ареалах повинні грунтуватися на принципах збереження і оптимального використання об’єктів нерухомої культурної спадщини, охорони історико-архітектурного середовища.

В умовах воєнного стану низка об’єктів пам’яток історії та культури зазнають пошкоджень та руйнувань з боку армії рф.

Наші ЗСУ роблять все можливе, аби засобами протиповітряної оборони збивати ворожі ракети та недопустити влучання в ці об’єкти.

Збереження пам’яток історії та культури - одне з головних завдань Сил оборони та всієї української нації, адже це наша ідентичність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь