Первомайська селищна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Добре роби — добре й буде!

Дата: 11.02.2024 12:04
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

Підсумки тижня - це завжди поступовий шлях до нових звершень заради людей громади.

На цьому тижні, що добігає завершення, дні були насичені зустрічами-діалогами з міжнародними партнерами, які мають можливості допомогти у відновленні об’єктів водоканалізаційної мережі громади, установленні осмосних систем очистки води, заміни частини труб водомережі, забезпеченні громадян паливною деревиною, підтримки агросектору (мілкого та середнього господарства), в здійсненні психосоціальної підтримки та адаптивної роботи з людьми.

У нашій громаді 36 людей працюють над відновленням інфраструктури рідних сіл і отримують за це заробітну плату завдяки плідній співпраці з Миколаївським обласним центром зайнятості. Ми вже маємо перші результати їх роботи. Майже відновлена селищна рада і приміщення ЖКП «Світанок». Фахівці служби зайнятості продовжать співпрацю з місцевими органами влади із залучення до суспільно корисних робіт ще більшої кількості людей з-поміж безробітних, що перебувають на обліку в службі зайнятості.

Співпраця Первомайської СВА з міжнародними партнерами щоразу відкриває нові горизонти та дає можливість отримувати чимало нових знань та можливостей, які в подальшому спрямовуються на стабілізацію процесів життєстійкості громади вцілому. Пройшла зустріч з координаторками організації «FHI 360», у ході якої були підбиті підсумки реалізації такої співпраці. А за правилами взаємодії бенефеціар (соціальна кухня) отримав технічне оснащення від фонду: термопот, обігрівач, ледсвітильник на акумуляторі та додаткове обладнання до нього.

На території Первомайської селищної територіальної громади з робочим візитом побувала представниця Уповноваженого ВР України з прав людини Галина Леонідівна Лугова — українська жінка-управлінець, учителька, організаторка освіти. Завітала політикиня із представниками БФ «Право на захист», з яким тісно співпрацює Первомайська СВА. Предметом зустрічі стало налагодження взаємозв’язків та партнерської взаємодії саме в частині дотримання законодавства та положень з прав людини.

Парк комунальної техніки Первомайської СТГ оновлюється. Цього разу отримали екскаватор JCB від КімоніксІнтернешнлІнк.(Кімонікс), а саме від їх проекту ФОНД «ПАРТНЕРСТВО ЗА СИЛЬНУ УКРАЇНУ» (ФПСУ) - мультидонорової фінансової програми, куратором якої є Сполучене Королівство Великобританії у співпраці з Урядом України. Дякуємо вам, наші донори! Особлива вдячність Миколаївській РВА та ОВА за допомогу в налагодженні партнерства!

За програмою ООН #WFP на цьому тижні тривала системна робота по видачі жителям Первомайської СТГ проднаборів та соціального хліба. Дякуємо #КолесникСергій #ГорбенкоНаталія #МосінОлександр #БФЩедрик #ГОТарілка, логістам із забезпечення зі складу команди донорів, місцевим волонтерам - за видачу, контролерам донорів - за чітко злагоджену роботу!

По Первомайській селищній тергромаді триває реалізація державної програми #єВідновлення. На пошкоджене майно зареєстровано (подано) 696 заяв, з яких обстежено близько 460 ОНМ, з яких внесено до реєстру 387 об’єктів; з цього числа погоджено власникам 310 заяв, 77 - відмовлено.

Зруйноване майно: зареєстровано (подано) заяв- 232, з яких обстежено -125 ОНМ, з них внесено -34; сформовано 31 сертифікат, 3 - відмовлено.

Загалом по постанові №600 скористатись сертифікатом поки що мали змогу 7 осіб.

Комісія щотижнево здійснює обстеження та працює над реалізацією держпрограми.

Працівники закладів культури Первомайської СТГ взяли участь у двох очних обласних семінарах на базі Обласного палацу культури , у майстер-класі та із психологами від Данської ради у справах біженців, психологічному тренінгу з профілактики професійного вигорання , проведеному психологами чеської гуманітарної організації "Людина у біді".

З метою підвищення професійного рівня проведений вебінар-практикум для вчителів Первомайської селищної ради з теми «Візуалізація в НУШ: як зробити навчання цікавим та ефективним», вебінар МОІППО “Штучний інтелект в освіті: можливості та виклики», «Найцікавіші інструменти для вчителів».

Наприкінці тижня відбулася онлайн-нарада під головуванням заступника начальника Миколаївської ОВА Олександра Трайтлі щодо реалізації проєкту «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги». У зустрічі серед інших взяли участь представники Первомайської СВА - начальник Максим Коровай разом із спеціалісткою по роботі з молоддю відділу культури, молоді та спорту Тетяною Жинчишиною і спортінструктором громади Олександром Кельбасом, та начальницею відділу освіти Іриною Лукашевич. Під час наради було обговорено терміни, види, етапи та місця, умови участі проведення змагань, про що зазначили працівники сфери освіти та науки, фізкультури та спорту області.

Одним із успішних моментів у процесі відновлення життєстійкості громади – запуск станції питної води в центрі громади, від чого мешканці багатоповерхівок матимуть воду в крані щоденно. Ці процеси стали можливими завдяки наполегливості та старанням ЖКП «Світанок»-місцевої влади-донорів.

«Добре роби — добре й буде!», - говорить українська мудрість. Ми робимо все від нас залежне, а це означає, що в нас все буде добре!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь